ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Secretarul general adjunct al Serviciului European pentru Acţiune Externă

17:19 | 10.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Vicepremierul Gheorghe Bălan l-a primit astăzi pe Secretarul general adjunct al Serviciului European pentru Acţiune Externă, Jean-Christophe Belliard, comunică MOLDPRES citînd Biroul politici de reintegrare.

Vicepremierul a informat oficialul european despre ultimele evoluţii în procesul de reglementare transnistreană.

Gheorghe Bălan s-a referit, în mod special, la evoluţiile negocierilor în formatul „5+2”, activitatea grupurilor de lucru sectoriale, situaţia social-economică din regiune, precum şi la anumite aspecte ale dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Viceprim-ministrul a reiterat că preocuparea curentă a autorităţilor R. Moldova este de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale locuitorilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru şi de a identifica soluţii pozitive la problemele urgente cu care aceştia se confruntă.

De asemenea, Vicepremierul a menţionat că eforturile Republicii Moldova sînt orientate spre identificarea unei soluţii politice comprehensive, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării, care să prevadă un statut juridic special pentru regiunea transnistreană.

La finalul întrevederii, Vicepremierul a mulţumit oficialului european pentru interesul sporit faţă de problematica transnistreană şi sprijinul constant pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova.

img17005374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!