ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Integrarea UTA Găgăuzia în cadrul național pentru dezvoltare regională, susţinută de Uniunea Europeană

18:45 | 10.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, proiectul hotărîrii de Guvern cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului, încheiat prin schimb de scrisori, la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind Programul „Măsuri de consolidare a încrederii”, semnat la 26 martie 2014, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol, Acordul derivă din Programul național de acțiuni comun Republica Moldova – UE pentru anul 2013 și reprezintă un tratat internațional, iar amendamentul la acesta va fi încheiat între Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană prin schimb de scrisori.

Amendamentul propus va modifica termenul de implementare a componentei IV a Acordului ”Integrarea UTA Găgăuzia în cadrul național pentru dezvoltarea regională” cu 24 de luni.

Extinderea termenului este necesară în scopul valorificării tuturor mijloacelor bănești și a implementării cu succes a acțiunilor propuse conform Acordului.

Componenta IV, în valoare de 5 mil. euro, se detaliază după cum urmează:

Integrarea UTA Găgăuzia în cadrul național pentru dezvoltare regională (contracte de servicii) – 1 mil. euro;

Susținerea societății civile din UTA Găgăuzia (Contracte pentru granturi) - 1 mil. euro;

Susţinerea autorităţilor publice locale din UTA Găgăuzia (grant direct) – 3 mil. euro.

img17005376

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!