ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă pagină în relațiile dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite

19:45 | 10.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. O nouă pagină în relațiile dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, după semnarea, astăzi, la Chișinău, a două acorduri bilaterale privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor și privind evitarea dublei impuneri şi prevenirii evaziunii fiscale cu referire la impozitele pe venit şi pe proprietate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, o declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan. La întrevedere au participat prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur.

Noul cadru juridic va oferi noi oportunități investiționale. Oficialii au discutat despre relansarea curselor avia directe, precum și potențialul de investiții în Republica Moldova în domeniul aviatic, agricultură, dezvoltarea infrastructurii energetice.

”Emiratele Arabe Unite au un partener bilateral, regional și global de încredere”, a menționat președintele Parlamentului.

Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan a anunțat că va fi fericit să promoveze Republica Moldova în zonă. De asemenea, Altețea Sa a menționat că în timpul apropiat ar putea fi abolit regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.

Amintim că inițierea negocierii unor acorduri de colaborare între Emiratele Arabe Unite și Republica Moldova a fost discutată la întrevederea comună a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și viceprim-ministrului Andrei Galbur, ministrul al Afacerilor Externe şi Integrării Europene din martie curent în timpul vizitei oficialilor în Emiratele Arabe Unite, la invitația familiei regale.  

img17005378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!