ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe al Georgiei a întreprins o vizită oficială în Republica Moldova

08:08 | 11.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut ieri o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Mikheil Janelidze, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Cei doi oficiali au abordat întreg spectrul relațiilor bilaterale între Republica Moldova şi Georgia, fiind subliniat interesul reciproc de promovare a dialogului politic, intensificare a schimburilor comercial-economice, aprofundare a contactelor pe linia cultural-umanitară şi extindere a cadrului juridic.

De asemenea, părţile s-au referit la cooperarea bilaterală în cadrul organizaţiilor internaţionale, inclusiv prin prisma sprijinului reciproc în asigurarea integrităţii teritoriale şi realizării obiectivelor de integrare europeană a celor două state.

Demnitarii au făcut un schimb de opinii asupra dezvoltării strategice a Parteneriatului Estic în perspectiva Summit-ului din noiembrie 2017 şi au pus în discuţie stadiul de implementare a agendelor de reforme ale ambelor ţări.

Oficialul georgian a mai avut întrevederi cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi Prim-ministrul Pavel Filip.

img17005384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!