ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Daniela Morari a avut o întrevedere cu un oficial european

09:45 | 11.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari l-a primit ieri pe Jean-Christophe Belliard, secretarul general adjunct al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), aflat în vizită de lucru la Chișinău cu ocazia participării la cea de-a 9-a reuniune informală a miniştrilor de externe din statele Parteneriatului Estic, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, oficialii au trecut în revistă principalele evoluţii ale dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. În context, viceministrul Daniela Morari a reiterat disponibilitatea Moldovei în implementarea eficientă a angajamentelor ce derivă din prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană pentru întreg procesul de modernizare a ţării. Referindu-se la oportunităţile de aprofundare a dialogului, oficialul moldovean a menţionat importanţa acordată comunicării strategice, care reprezintă o prioritate atît la nivelul ministerului, prin crearea unui grup de lucru pe această dimensiune, cît şi la nivel guvernamental. 

Un alt subiect abordat a ţinut de extinderea cooperării în domeniul politicii externe şi de securitate şi valorificarea oportunităţilor oferite de misiunile Uniunii Europene de gestionare a experţilor naţionali, precum şi consolidarea rezilienţei pe plan naţional. Interlocutorii au discutat şi despre pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care se va desfăşura în luna noiembrie curent, la Bruxelles. 

Secretarul general adjunct al SEAE a confirmat necesitatea de a continua reformele de modernizare a ţării, salutînd determinarea Republicii Moldova pentru implementarea angajamentelor ce derivă din prevederile acordului de asociere, reiterînd sprijinul Uniunii Europene în promovarea acestor reforme.