ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi luptători moldoveni au devenit premianți la turneul Poland Open

10:58 | 11.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Luptătorii moldoveni de stil liber Andrei Perpelița (61 kg) și Mihail Sava (70 kg) au urcat pe podiumul de premiere la turneul internațional ”Ziolkowski, Rytlasinski & Poland Open” din Polonia, au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES. 

Medaliatul cu bronz la ediția din anul curent a Campionatelor Europene, Andrei Perpelița s-a clasat pe locul doi, cedînd în finală campionului olimpic Vladimir Hicegashvili din Georgia. De remarcat că în semifinală el l-a învins pe vicecampionul mondial Beca Lomtadze (Georgia). 

Pe locul trei s-a clasat Mihail Sava, premiant la Mondiale. El a repurtat trei victorii la acest turneu. În disputa pentru locul trei l-a învins pe premiantul Jocurilor Olimpice de la Londra, Akjurek Tanatarov din Kazahstan. 

Coechipierul Nicolae Ceban (97 kg), medaliat la Europene, a cedat în sferturile de finală ale turneului. La acest concurs valoros au participat încă doi membri ai lotului național, Maxim Saculțan (65 kg) și Denis Balaur (86 kg). 

Turneul a constituit pentru toți un test în vederea pregătirilor de Campionatul Mondial, care se va desfășura la Paris în perioada 21-26 august curent. 

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care activează în prezent la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. El este dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17005392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!