ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un poliţist din Cahul a fost reţinut de CNA pentru corupere pasivă

11:36 | 11.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Un ofițer superior de investigație din Secția Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului de Poliție Cahul a fost reținut astăzi de ofițerii și procurorii anticorupție fiind bănuit de corupere pasivă, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, omul legii a pretins și primit 8000 de lei de la un cetăţean pentru a nu-l trage la răspundere contravențională. Bărbatul era suspectat de achiziționarea și transportarea în scopul comercializării a 20 litri de băuturi alcoolice fără acte de proveniență.

În urma desfăşurării măsurilor speciale de investigație, polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore.

În cazul dat a fost iniţiat un dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă pînă la 10 ani de închisoare cu amendă de pînă la 400 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la şapte la 10 ani.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!