ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Azerbaidjanul vor consolida în continuare cooperarea bilaterală

14:07 | 11.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Lilian Darii a avut astăzi o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan Mahmud Mammad-Guliev, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea agendei bilaterale şi au apreciat relaţiile tradiţionale de prietenie dintre Republica Moldova şi Republica Azerbaidjan, care sînt promovate, inclusiv prin colaborare deschisă şi activă pe linia ministerelor Afacerilor Externe din cele două state. În acest context, cei doi diplomaţi au exprimat interesul în dezvoltarea dialogului politic la diverse niveluri în vederea consolidării în continuare a colaborării bilaterale. 

De asemenea, a fost manifestată disponibilitatea pentru intensificarea şi extinderea cooperării reciproc avantajoase în diverse domenii, inclusiv dimensiunea comercial-economică, culturală şi umanitară, fiind subliniată importanţa îmbunătăţirii şi extinderii cadrului juridic al relaţiilor bilaterale. 

Un subiect aparte a constituit colaborarea la nivel multilateral. Oficialii au discutat priorităţile interacţiunii şi aspectele care vor contribui la conlucrarea reciproc avantajoasă în cadrul organizaţiilor internaţionale.

img17005403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!