ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea FMI a salutat succesele înregistrate de autoritățile Republicii Moldova

15:18 | 11.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, participă la conferința regională „Relansarea convergenței în Europa Centrală și de Sud-Est” desfășurată la Dubrovnik, Croația. La reuniune se discută despre necesitatea accelerării reformelor structurale în scopul susținerii creșterii economice, consolidării instituțiilor statului și îmbunatățirii guvernanței în țările din regiune, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul comunicare și presă al Băncii Naționale a Moldovei.

În cadrul conferinței, Octavian Armașu și Sergiu Cioclea au avut întrevederi bilaterale cu Christine Lagarde, director general al FMI, Poul Thomsen, directorul Departamentului European al FMI și Anthony de Lannoy, director executiv al FMI. Oficialii au discutat despre progresele înregistrate în implementarea programului Republicii Moldova cu FMI, dar și despre următoarele etape și provocări.

Conducerea FMI a salutat succesele înregistrate de autorități și a subliniat importanța continuării implementării agendei de reforme agreate în cadrul programului.

Conferința de la Dubrovnik se desfășoară în perioada 10-11 iulie, cu participarea miniștrilor Finanțelor și guvernatorilor băncilor centrale din Europa Centrală și de Sud-Est.  

(Editor M. Jantovan)

img17005406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!