ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va propune patru candidați pentru funcțiile de juriști la Grefa CtEDO

16:30 | 11.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Justiției (MJ) a încheiat astăzi concursul de selectare a candidaților pentru trei funcții de juriști secunzi la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) din Strasbourg, Franța. Dosarele celor patru candidați selectați de MJ vor fi transmise Consiliului Europei (CoE) pentru examinarea finală, informează MOLDPRES.

Potrivit MJ, cei patru candidați sînt Ruxanda Revencu, Tatiana Iurco, Lilian Apostol și  Cornel Sotnic. Propunerile autorităților de la Chișinău vor fi transmise CoE care va organiza concursul final pentru desemnarea învingătorilor.

Juriștii delegați nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai CoE. Ei vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor depuse împotriva țării noastre.

Durata inițială a contractului va fi de un an, cu posibilitatea prelungirii pe un nou termen. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul Republicii Moldova.

Ministerul Justiției a anunțat organizarea concursului respectiv pe 31 mai curent.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17005412

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!