ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA, James Pettit

16:20 | 11.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit astăzi pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Oficialii au trecut în revista principalele evoluţii ale dialogului dintre R. Moldova şi partenerii de dezvoltare şi au efectuat un schimb de opinii privind implementarea reformelor.  În context, Premierul a comunicat diplomatului american despre rezultatele acţiunilor Executivului, referindu-se la reforma regulatorie, a sistemului de pensii,  în domeniul sănătăţii şi sistemul judiciar.

„Guvernul pe care îl conduc s-a angajat să facă reforme pentru cetăţeni şi pentru a transforma Republica Moldova într-o ţară la standarde europene, avînd la bază angajamentele asumate prin Foaia de parcurs cu Uniunea Europeană și prin Acordul cu Fondul Monetar Internațional”, a declarat Pavel Filip. De asemenea, Prim-ministrul a mulţumit pentru suportul constant oferit de SUA. 

La rîndul său, diplomatul american a încurajat Guvernul să continue implementarea reformelor într-un mod robust, chiar dacă rezultatele acestora se resimt în timp. De asemenea, James Pettit a remarcat că SUA promovează respectarea valorilor democratice şi are ca scop să ajute Republica Moldova să avanseze.

img17005413

img17005413

img17005413

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!