ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lavrov: Moscova are în vedere represalii în cadrul disputei diplomatice cu SUA

19:52 | 11.07.2017 Categorie: Externe

Moscova, 11 iul. /MOLDPRES/. Moscova este nemulțumită de faptul că Washingtonul nu a rezolvat încă problema clădirilor diplomatice ruse închise în SUA cu puțin timp înainte de încheierea mandatului fostului președinte american Barack Obama, a declarat marți ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de postul de televiziune Rossiya 24, potrivit Reuters, comunică AGERPRES, citată de MOLDPRES.

'Este rușinos pentru SUA să lase această situație în aer', a declarat Lavrov, adăugând că fosta administrație a președintelui Barack Obama a încercat 'să otrăvească la maximum relațiile SUA-Rusia' când a fost luată această măsură, în decembrie.

Moscova are în vedere represalii, a spus Lavrov, precizând că țara sa nu va discuta public măsurile pe care le are în vedere.

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton, ex-președintele Barack Obama a ordonat la sfârșitul lunii decembrie, pe lângă expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco, și închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland.

Președintele rus Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze și să aștepte instalarea noii administrații la Washington înainte de a lua o hotărâre. Dar, după venirea președintelui Donald Trump la Casa Albă, problema sediilor diplomatice ruse nu fost rezolvată, Moscova amenințând în repetare rânduri cu represalii similare.

(Editor M. Jantovan)

img17005418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!