ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

11.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi pentru ceremoniile de 14 iulie la care va fi prezent şi Trump

10:30 | 12.07.2017 Categorie: Externe

Paris, 12 iul. /MOLDPRES/.Aproape 11.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi vineri pentru tradiţionalele festivităţi cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, de 14 iulie, în special în cursul defilării de pe bulevardul Champs-Elysées la Paris, la care va asista preşedintele SUA, Donald Trump, într-un ”context de ameninţare teroristă crescută”, relatează AFP, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

”Toate efectivele sînt mobilizate”, a afirmat marţi prefectul de poliţie Michel Delpuech, inclusiv Brigada de Intervenţie (BRI) 'în rezervă, pregătită să intervină în orice punct al capitalei'.

Prefectul a refuzat totuşi să dezvăluie măsurile specifice legate de venirea preşedintelui american, aşteptat joi, admiţînd ca aceasta reprezintă ”o provocare puternică” şi face obiectul unei ”cooperări de securitate între echipele americane şi naţionale”. El a recunoscut doar, în cursul unei conferinţe de presă, că vor exista ”ceva mai multe forţe de ordine decît anul trecut, între 200 şi 300 mai multe pe Champs-Elysées”, conform AGERPRES. 

În total, 3.500 de poliţişti şi jandarmi vor fi însărcinaţi cu securitatea manifestaţiei, sprijiniţi de 2.500 de pompieri. În toată zona pariziană, între 2.600 şi 2.900 de ofiţeri de poliţie şi jandarmi vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!