ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a trimis circa 200 de avioane cargo în Qatar de la izbucnirea crizei

12:40 | 12.07.2017 Categorie: Externe

Ankara, 12 iul. /MOLDPRES/.Turcia a trimis 197 de avioane de tip cargo, 16 camioane și un vas în Qatar pentru a asigura necesitățile zilnice ale micului regat după disputa izbucnită luna trecută între autoritățile de la Doha și alte state din Golf, a anunțat miercuri ministrul economiei Turciei, Nihat Zeybekci, citat de Reuters, AGERPRES și MOLDPRES.

În cadrul unei întîlniri cu Zeybekci în capitala Turciei, Ankara, ministrul economiei din Qatar, Ahmed bin Jassim al-Thani, a declarat că întregul comerț pe mare și terestru realizat de Doha continuă fără întreruperi în pofida sancțiunilor.

Turcia s-a poziționat de partea Qatarului după ce Arabia Saudită, Egiptul, Emiratele Arabe Unite și Bahreinul au rupt toate relațiile economice și diplomatice cu Doha, acuzînd micul regat de susținerea terorismului, acuzație negată vehement de Qatar, amintește Reuters.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!