ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olanda: Agenția de contraterorism examinează o amenințare la adresa campionatului de fotbal feminin

18:51 | 12.07.2017 Categorie: Externe

Amsterdam, 12 iul. /MOLDPRES/. Agenția de contraterorism olandeză NCTV a anunțat miercuri că examinează o amenințare făcută de militanți ai Statului Islamic (SI) împotriva campionatului european de fotbal feminin 2017 care urmează să înceapă în Olanda săptămîna viitoare, informează AGERPRES și MOLDPRES citînd agenția Reuters.

Un purtător de cuvînt al agenției a declarat că amenințarea, făcută într-un chatroom folosit uneori de SI pentru a comunica cu susținătorii săi, este luată în serios.

Potrivit purtătorului de cuvînt, un apel a fost lansat pentru un atac la stadionul de fotbal din orașul Utrecht pe 19 iulie, la meciul Anglia-Scoția.

NCTV nu și-a ridicat nivelul de amenințare, aflat în prezent la 4, pe o scară de 1-5, semnalînd că există posibilitatea unui atac, dar că nu sînt dovezi concrete că un atac este iminent.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!