ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-preşedintele brazilian Lula da Silva a fost condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare pentru acte de corupţie

08:10 | 13.07.2017 Categorie: Externe

Brasilia, 13 iul. /MOLDPRES/. Ex-președintele Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva a fost condamnat pentru acte de corupţie la nouă ani şi jumătate de închisoare, dar va rămîne în libertate pînă la judecarea apelului, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de MEDIAFAX și MOLDPRES.

Sentinţa marchează o cădere şocantă pentru Lula da Silva, primul preşedinte al Braziliei provenit din clasa muncitoare care a încheiat mandatul acum opt ani cu o popularitate de 83%.

Fostul preşedinte american Barack Obama îl cataloga la un moment dat pe Lula da Silva drept cel mai popular politician din lume.

Judecătorul Sergio Moro l-a găsit pe Lula da Silva vinovat că a primit mită 3,7 milioane de reais (1,2 milioane de dolari) din partea firmei de construcţii OAS SA. Suma reprezintă echivalentul modernizării unui apartament al preşedintelui situat pe o plajă, în schimbul acordării unor contracte avantajoase cu grupul Petroleo Brasileiro.

 

/Editor M.Cucu/

 

img17005450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!