ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovenia şi Croaţia nu au ajuns la un acord în disputa privind graniţa

10:30 | 13.07.2017 Categorie: Externe

Zagreb, 13 iul. /MOLDPRES/.Croaţia şi Slovenia nu au reuşit să ajungă, miercuri, la un acord privind punerea în aplicare a unei hotărîri internaţionale de arbitraj într-o dispută de lungă durată privind graniţa, care a provocat tensiuni între statele vecine din cadrul Uniunii Europene, relatează site-ul The Associated Press, scrie MEDIAFAX, preluată de MOLDPRES.

Prim-miniştrii sloveni şi croaţi, Miro Cerar şi Andrej Plenkovic, s-au întîlnit pentru prima dată după ce Curtea de Arbitraj International de la Haga a acordat Sloveniei, în luna iunie, acces neîngrădit la Marea Adriatică şi a decis în privinţa altor litigii de frontieră care datau din 1991, după destrămarea Iugoslaviei.

Andrej Plenkovic a reiterat faptul că Croaţia nu va pune în aplicare decizia instanţei de arbitraj şi a insistat că problemele teritoriale ar trebui să fie rezolvate între cele două state.

"Pentru Slovenia, hotărîrea Curţii de Arbitraj este definitivă şi obligatorie. Este important ca ambele părţi să respecte linia de graniţă stabilită de Curtea de Arbitraj", a declarat Miro Cerar.

 

 

/Editor M.Cucu/