ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărîrea privind crearea a trei centre de integrare pentru străini va fi publicată în Monitorul Oficial

11:20 | 13.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Trei centre de integrare pentru străini vor fi instituite în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul, potrivit unui proiect de hotărîre a Guvernului care va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Totodată, mîine va fi publicat și Regulamentul ce prevede activitatea acestor centre.

Conform documentului, centrele vor fi instituite în cadrul Biroului migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar activitatea acestora va fi asigurată din bugetul MAI.

Centrele de integrare pentru străini sînt specializate în activități de integrare, consiliere, informare și asistare a străinilor. Noile structuri vor reprezenta un ghișeu unic de recepționare a cererilor de la imigranți și de redirecționare a acestora către autoritățile și serviciile de care au nevoie. Centrele vor realiza o activitate zonală, prin oferirea asistenței persoanelor din toate localitățile țării în baza regiunii nord (mun. Bălți), centru (mun. Chișinău) și sud (mun. Cahul).

Potrivit datelor CRIS Registru, la începutul anului 2017 pe teritoriul Republicii Moldova se aflau peste 25 mii de străini și apatrizi. Majoritatea sînt persoane originare din Ucraina, Federația Rusă, Israel, România și Turcia. Aceștia vin în țara noastră pentru a-și reîntregi familiile, la muncă sau pentru a-și face studiile.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!