ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţii economici vor putea aduce în ţară doar echipamente medicale de calitate şi sigure

12:43 | 13.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Agenţii economici vor putea aduce în ţară doar echipamente medicale de calitate şi sigure, conform unei Legi, care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Legea cu privire la dispozitivele medicale stabileşte procedura de evaluare şi înregistrare a aparatelor medicale importate în ţara noastră. De asemenea, actul prevede recunoaşterea calităţii echipamentelor certificate de comunitatea europeană, iar pentru aparatajul produs în alte state decît cele ale UE sînt prevăzute proceduri de înregistrare simplificate.

În document se menţionează că procesul de gestionare a aparatelor va fi monitorizat prin intermediul Sistemului informaţional de management al dispozitivelor medicale. Aceasta este o bază de date implementată în cadrul instituţiilor medicale publice, Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Sistemul va asigura respectarea regulilor cu privire la utilizarea corectă a echipamentelor.

Elaborarea şi aprobarea Legii cu privire la dispozitivele medicale este o măsură prevăzută în planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Legea va intra în vigoare la trei luni de la data publicării.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!