ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un microbuz cu cetăţeni moldoveni a fost implicat într-un accident rutier în Ucraina

17:44 | 13.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat pe marginea accidentului rutier produs în Ucraina, la 13 iulie, în jurul orei 02.40,  la  km  178  al şoselei Odesa-Kiev, lîngă localitatea Nesterivka, reg. Cerkassî, unde un microbuz „VOLKSWAGEN Т-4”, în care se aflau cetățeni moldoveni, s-a izbit puternic de o autospecială a pompierilor, transmite MOLDPRES cu referire la  Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Potrivit celor mai recente informații recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în microbuz se aflau 10 pasageri, cetăţeni moldoveni. Urmare a accidentului, şoferul microbuzului şi doi pasageri, cu diverse traume şi leziuni corporale, care nu prezintă pericol pentru viaţă, au fost transportaţi la spitalele din Uman şi Mankivka pentru investigaţii, unde le-au fost acordate toate serviciile medicale necesare.   

Ambasada Republicii Moldova de la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene.  Ministerul a activat celula de criză care are ca scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni.  

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 - numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev şi +37362177555 - numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.