ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Londra a făcut public proiectul de lege pentru a pune capăt supremației dreptului european după Brexit

19:46 | 13.07.2017 Categorie: Externe

Londra, 13 iul. /MOLDPRES/. Guvernul conservator britanic și-a făcut public joi proiectul de lege care are ca scop să pună capăt supremației dreptului european asupra legislației britanice, prezentat ca o "etapă majoră în procesul ieșirii din Uniunea Europeană", relatează AFP și Reuters, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

''Proiect de lege privind ieșirea din Uniunea Europeană'', textul vizează să abroge, din ziua în care va intra în vigoare Brexit-ul, așa-numitul ''European Communities Act'' din 1972, care a încorporat tratatele comunitare în dreptul național britanic.

El ar urma de asemenea să permită transpunerea unei mari părți din legile europene în dreptul britanic.

Proiectul de lege va stabili prerogativele prin care ministerele, cu aprobarea parlamentului, vor putea corecta legile, pentru a se garanta că vor funcționa odată transferate.

Aceste prerogative vor exista pe o perioadă de pînă la doi ani după ieșirea efectivă a Marii Britanii din blocul comunitar.

(Editor M. Jantovan)

img17005482

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!