ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Egipt: Bisericile și-au suspendat unele activități din motive de securitate

09:47 | 14.07.2017 Categorie: Externe

Cairo, 14 iul. /MOLDPRES/. Bisericile coptă și evanghelică din Egipt și-au suspendat anumite activități din motive de securitate după atacuri jihadiste vizînd creștini din această țară, au făcut cunoscut responsabili ai acestora, scrie agenția AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Conferințele și ieșirile organizate de Biserica evanghelică vor fi amînate timp de trei săptămîni ca urmare a avertismentelor din partea serviciilor de securitate privind posibile noi atacuri, a indicat reverendul Andrea Zaki care conduce această comunitate.

"Agenții de securitate ne-au informat că au fost descoperite proiecte de atacuri", a declarat el pentru AFP, precizînd că serviciile religioase nu vor fi afectate de această măsură.

Purtătorul de cuvînt al Bisericii copte, Bolus Halim, a confirmat la rîndul său că această instituție și-a suspendat anumite activități.

Din decembrie, trei biserici copte au fost ținta unor atentate jihadiste care au ucis zeci de persoane. În mai, gruparea Stat Islamic a revendicat un atac împotriva unui autobuz cu pelerini copți care s-a soldat cu moartea a 28 de persoane.

Jihadiștii au amenințat în repetate rînduri să comită noi atacuri contra creștinilor din Egipt care reprezintă aproximativ 10% din totalul de 90 de milioane de locuitori ai țării.

(Editor L. Alcază)

img17005485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!