ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul Daniela Morari a participat la Conferința internațională „Calea europeană a Georgiei–asigurarea stabilității regionale”

14:05 | 14.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a participat la cea de-a 14-a Conferință internațională anuală „Calea europeană a Georgiei–asigurarea stabilității regionale”, organizată în perioada 13-14 iulie 2017, la Batumi, Georgia, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În intervenţia sa, în cadrul sesiunii „Parteneriatul estic – ce urmează pentru partenerii asociați Uniunii Europene?”, Daniela Morari a relatat despre principalele rezultate ale celei de-a 9-a Reuniuni a Dialogului Ministerial Informal al Parteneriatului Estic, găzduit la începutul săptămînii curente de Chișinău, precum și prioritățile Republicii Moldova pentru Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017. În acest context, viceministrul Morari a evocat importanţa consolidării Parteneriatului ca platformă de interacțiune a statelor-partenere în vederea stabilirii unei viziuni comune de viitor, precum şi necesitatea promovării unei abordări orientate spre rezultate în cadrul Parteneriatului Estic. De asemenea, viceministrul a reiterat că Republica Moldova rămîne a fi ferm angajată în parcursul său european și depune toate eforturile pentru a valorifica pe deplin oportunitățile oferite de Uniunea Europeană, inclusiv pe dimensiunea cooperării multilaterale.

Discuţiile au vizat ultimele progrese dar şi provocările întîmpinate în implementarea prevederilor Acordului de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb Complex şi Cuprinzător, instituită cu Uniunea Europeană.

În marja conferinţei, viceministrul Afacerilor Eterne şi Integrării Europene a avut întrevederi cu ministrul de stat pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Georgiei, Victor Dolidze, şi cu viceministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Vakhtang Makharoblishvili.

img17005494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!