ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Moldova va fi creat un Registru al adreselor

15:38 | 14.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi instituită o bază electronică pentru evidența și identificarea centralizată a unităților administrativ-teritoriale, localităților, străzilor și adreselor obiectelor de pe teritoriul ţării. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de plenul Legislativului cu votul a 53 de deputaţi, anunţă MOLDPRES.

Potrivit legii, în baza de date vor fi incluse clădiri, încăperi izolate, parcuri, pieţe publice, zone de odihnă, terenuri sportive, parcări auto și alte obiecte autorizate în care poate fi desfăşurată o activitate.

Conform autorilor, adresele vor conţine elemente precum: statutul şi denumirea localităţii, denumirea arterei de circulaţie, distanţa amplasării obiectului pe un anumit drum, numărul clădirii, numărul scării sau numărul intrării principale.

Documentul stabileşte şi o serie de cerinţe tehnice speciale faţă de indicatoarele stradale care urmează să cuprindă precizări ale denumirilor arterelor şi zonelor de circulaţie publică.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17005498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!