ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a operat modificări la Codul Contravenţional

16:31 | 14.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Termenul de stocare a informațiilor privind istoriile de credit va fi redus de la șapte la cinci ani. Un proiect de lege ce prevede o serie de modificări la Codul Contravenţional şi la legea cu privire la Banca Naţională a fost adoptat astăzi în lectură finală de Legislativ, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, decizia de reducere a termenului de stocare la cinci ani, a fost luată după consultarea cu experții internaționali, potrivit cărora, termenul existent de şapte ani este unul excesiv. De asemenea, s-a redus și termenul de eliberare a raportului de credit, de la cinci la două zile.

O altă modificare ține de oferirea dreptului birourilor istoriilor de credit de a obține informații de la persoanele juridice de drept public și privat referitor la gajul bunurilor mobile și imobile și despre respectarea obligațiilor față de bugetul public național, precum și despre îndeplinirea hotărîrilor judecătorești pe cauze definitive și irevocabile.

Proiectul stabileşte şi o procedură nouă de externalizare a serviciilor de formare, prelucrare și păstrare a istoriilor de credit. Externalizarea ar urma să fie realizată doar în baza unui aviz al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!