ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost viceministru de Interne şi finul său vor fi judecați pentru trafic de influență

18:10 | 14.07.2017 Categorie: Social

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Un fost viceministru de Interne şi finul său, care este angajat al Serviciului Vamal, vor fi judecați pentru trafic de influență. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat astăzi dosarul în judecată, informează MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, în iunie curent, vameșul ar fi pretins 60 de mii de euro de la un cetățean, sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului, asupra unor procurori în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal, în care denunţătorul era învinuit de fabricarea și punerea în circulație a cardurilor bancare.

Întrucît bănuitul nu dispunea de această sumă, s-a convenit că banii vor fi transmişi în două rate. Astfel, la 24 iunie curent, sub controlul organului de urmărire penală, vameșul a primit suma de 30 000 de euro.

Procuratura Generală precizează că fostul viceministru de Interne şi finul său și-au recunoscut vinovăţia integral şi au solicitat examinarea cauzei în procedură specială. Dacă vor fi găsiți vinovaţi cei doi riscă șapte ani de închisoare sau amendă pînă la 300 mii de lei.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)