ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Casa Albă a angajat un avocat special pentru anchetele privind relația lui Donald Trump cu Rusia

11:02 | 16.07.2017 Categorie: Externe

Washington, 16 iul. /MOLDPRES/. Casa Albă a anunțat sîmbătă numirea unui consilier juridic special, care potrivit presei americane se va ocupa de anchetele privind relația președintelui Donald Trump cu Rusia, transmit agențiile AGERPRES și MOLDPRES citînd AFP.

Comunicatul oficial anunță doar faptul că "Ty Cobb va ocupa funcția de avocat special". Cobb, în prezent partener în firma de avocatură Hogan Lovells din Washington, este un fost procuror federal.

Presa din Statele Unite, care a anticipat numirea încă de vineri, afirmă că noul consilier va avea sarcina de a răspunde întrebărilor din anchetele desfășurate de FBI (Biroul Federal de Investigații) și de Congres despre legăturile dintre campania electorală a lui Donald Trump și Rusia. Potrivit televiziunii ABC, preluate de France Press, Cobb își va coordona activitatea cu avocații privați angajați de Trump ca apărători în scandalul amestecului Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Ultima noutate în acest scandal, înainte de cooptarea lui Cobb în echipa juridică a președinției, era întîlnirea lui Donald Trump junior, fiul cel mare al președintelui, cu o avocată din Rusia, Natalia Veselnițkaia, în timpul campaniei de anul trecut. Săptămîna aceasta, dezvăluirile despre eveniment s-au succedat rapid în presa din SUA. Pe lista participanților la întîlnire s-au aflat, potrivit diverselor articole din ziare și emisiuni de televiziune, Jared Kushner, ginerele președintelui, fostul consilier de campanie Paul Manafort și Rinat Ahmetșin, un lobbyist din Washington, fost ofițer sovietic de contraspionaj.

(Editor L. Alcază)

img17005523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!