ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O misiune a Fondului Monetar Internațional va efectua o vizită de lucru la Chișinău

12:30 | 16.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ben Kelmanson, se va afla, în perioada 17-21 iulie, la Chișinău, informează MOLDPRES.

Un comunicat al reprezentanței FMI în Republica Moldova precizează că ”va fi o vizită de lucru și nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI. Scopul vizitei este informarea cu privire la situația macroeconomică și discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare și altor politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizate pentru toamna anului curent”.

”La finele acestei misiuni nu va fi emisă o declarație privind concluziile făcute în urma vizitei. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI cînd este vorba de țările ce au programe susținute de FMI”, se mai precizează în comunicatul difuzat de reprezentanța FMI la Chișinău. 

(Editor L. Alcază)

img17005526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!