ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sportiv naturalizat a devenit vicecampion european la canoe

17:53 | 17.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Sportivul ucrainean naturalizat, Oleg Tarnovschi, fratele căruia, Serghei, a fost recent suspendat din activitate pentru dopaj, a devenit vicecampion la Europenele de kaiac-canoe din Plovdiv (Bulgaria), încheiate în weekend, relatează MOLDPRES. 

El s-a clasat pe locul secund la proba canoe pe distanța de 500 de metri, fiind cronometrat cu un minut și 46,792 secunde. Campion a devenit cehul Martin Fuksa, iar medaliat cu bronz - Tomasz Kaczor din Polonia. Performerul a evoluat și în finala probei de canoe la cursa de 5 mii de metri, situîndu-se pe locul opt.

Perechea Oleg Nuța – Ilie Sprîncean a evoluat în finala la canoe dublu 500 metri și s-a clasat pe locul cinci. Campioni au devenit rușii Viktor Melantyev și Ivan Shtyl, care au fost urmați pe podium de românii Leonid Carp - Victor Mihalachi. Victor Mihalachi este originar din Republica Moldova. Ucrainenii Dmytro Ianchuk - Taras Mishchuk au devenit posesori ai medaliilor de bronz.

Oleg Tarnovschi este fratele mai mare al lui Serghei, care luna curentă a fost suspendat timp de patru ani din activitatea competițională pentru dopaj, iar medalia de bronz de care s-a învrednicit la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) urmează să fie restituită Comitetului Internațional Olimpic de către Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Ambii sînt originari din Lvov și au fost naturalizați în 2013.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17005549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!