ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Australia a anunțat crearea unui "superminister" de interne

11:40 | 18.07.2017 Categorie: Externe

Canberra, 18 iul. /MOLDPRES/. Australia a anunțat marți crearea unui nou "superminister" de interne, care include serviciile de informații interne, poliția și controlul frontierelor, pentru o mai bună luptă împotriva terorismului, relatează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Noul Departament al Afacerilor Interne, inspirat din "Home Office"-ul britanic, va fi condus de actualul ministru al imigrației Peter Dutton.

"Am anunțat cea mai importantă reformă în peste 40 de ani de servicii de informații și de securitate internă", a declarat la Canberra prim-ministrul Malcolm Turnbull.

"Luăm cele mai bune elemente ale serviciilor noastre de informații și securitate națională și le ameliorăm. Dacă teroriștii evoluează în metodele lor, noi trebuie să evoluăm în răspunsurile noastre", a adăugat el.

Autoritățile australiene se tem de noi atacuri jihadiste după patru atentate, între care uciderea unui angajat al poliției din Sydney de către un adolescent de 15 ani.

Douăsprezece atacuri au fost dejucate și șaizeci de persoane inculpate după ce nivelul de alertă a fost ridicat în septembrie 2014.

Australia este criticată în mod repetat de organizațiile de apărare a drepturilor omului, chiar și de ONU, pentru politica sa extrem de dură față de solicitanții de azil.

Marina sa respinge sistematic bărcile cu imigranți ilegali. Cei care reușesc să ajungă pe coastele ei sînt plasați în centre de detenție din afara Australiei, ca la Manus în Papua-Noua Guinee sau în Nauru, o mică insulă din Pacific, în timp ce cererea lor de azil este examinată.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!