ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a anunțat că va prelua controlul regiunilor separatiste după declarația privind „Malorossia”

14:00 | 18.07.2017 Categorie: Externe

Kiev, 18 iul. /MOLDPRES/. La anunțul liderilor autoproclamatei republici separatiste Doneţk privind înființarea unui nou  stat - Malorossia, cu capitala la Donețk, președintele ucrainean Petro Poroșenko a răspuns că Ucraina intenționează să recîștige controlul asupra Donbasului și Crimeei, scrie pagina de rusia.ro, preluată de MOLDPRES.

Declarația lui Poroșenko este citată pe Twitter de purtătorul său de cuvînt, Sveatoslav Țegolko: "Novorossia a fost îngropată. Ucraina va restabili suveranitatea asupra Donbasului și a Crimeei".

Totodata, Kievul a anunțat despre intenția Grupului de contact trilpartit privind Ucraina de a discuta declaraţia lui Zaharcenko, liderul autoproclamatei republici separatiste Doneţk, la întîlnirea de mîine de la Minsk.

"Anunțul de astăzi al lui Zaharcenko practic blocheaza tot procesul de negociere. Indiferent care este ordinea de zi stabilită de OSCE, vom începe discuția noastră cu această afirmație a lui Zaharcenko",  a declarat Evgenhi Marciuk, reprezentantul Ucrainei în subgrupul privind securitatea. Postul tv "112 Ukraina" sustine ca, în opinia lui Marciuk declaratia înseamnă că nu mai au "nimic de vorbit".

Oficialul ucrainean a sugerat că pe fondul anunțului privind înființarea "noului stat", Rusia va încerca să blocheze  procesul de la Minsk. 

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17005576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!