ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două rute de troleibuz vor avea orar prelungit pe timp de noapte în Chișinău

14:32 | 18.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Troleibuzele de pe rutele nr. 22 şi 24 vor circula pe timp de noapte pînă la ora 1.00, potrivit unei decizii aprobate astăzi de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC), relatează MOLDPRES.

Conform deciziei, cursele vor fi operate începînd cu 1 august, iar prețul pentru o călătorie va fi același - de doi lei. Totodată, consilierii CMC au stabilit că transportul nocturn va circula pe timp de vară și iarnă.

Inițial s-a propus ca troleibuzele să circule pînă la 2.00, însă în baza datelor Regiei Transport Electric s-a constatat că fluxul de pasageri scade după 1.00, iar instituția va suporta pierderi considerabile.

Regia Transport Electric din Chișinău a lansat în iulie anul trecut proiectul pilot privind circulația troleibuzelor pe timp de noapte pînă la ora 2.00, pentru rutele nr. 22 şi 24. Circulația transportului nocturn a durat pînă la data de 30 octombrie, iar CMC încă nu a decis dacă acesta va fi continuat.

Inițiativa de a introduce transportul public nocturn aparține tinerilor dintr-o organizație neguvernamentală.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!