ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atletul Andrian Mardare a cucerit bronzul la Europenele U-23

17:54 | 18.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Atletul moldovean Andrian Mardare a obținut medalia de bronz la Campionatul European Under-23, proba aruncarea suliței, care s-a desfășurat la Bydgoszcz (Polonia), au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.

El s-a clasat pe locul trei cu rezultatul 78,76 metri - indice inferior recordului său personal. Asta, conform experților, deoarece are un sezon foarte încărcat în cadrul căruia a stabilit cîteva performanțe remarcabile. La Cupa Europei la aruncări, Under-23, desfășurată în martie în Spania, a învins cu rezultatul 82,34, ceea ce a constituit un nou record național. A urmat campionatul național la care a înnoit recordul (82,38 metri). Pe 5 iunie la concursul ”Josef Odlozil Memorial”, care a avut loc în Cehia, a stabilit un nou record național – 83,71 metri. La Campionatul Europei pe echipe, desfășurat în Israel, a urmat o nouă performanță – 83,93 metri.

Multiplul recordman va participa anul curent la încă două turnee importante:  Campionatul Mondial, programat în Marea Britanie și Universiada Mondială, care se va desfășura în Taiwan. Pentru moment obiectivul principal este refacerea și menținerea unei bune forme sportive.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17005581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!