ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Părinții își vor putea înregistra copiii on-line la grădinițele din Chișinău

12:58 | 19.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Părinții își vor putea înregistra copiii on-line la grădinițele din capitală, prin intermediul unei platforme lansate astăzi de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful interimar al direcţiei sus-numite, Alexandru Fleaș, a menționat că scopul proiectului este facilitarea procesului de înscriere a copiilor la grădinițe prin intermediul registrului electronic. „Platforma va permite sporirea nivelului de transparență și minimalizarea factorului uman. Înscrierea on-line va începe la 1 septembrie curent, iar în luna august va avea loc transpunerea datelor din registrele manuale în cele electronice”, a spus Fleaș.

Platforma pentru înscrierea copiilor la grădiniță este www.inscriere-gradinita.md. Aceasta va fi disponibilă în limbile română, rusă și engleză. Platforma va conține informații despre districte și lista locurilor disponibile în grădinițe. După completarea dosarului de înregistrare, părintele va primi pe adresa de e-mail numărul de ordine cu care a fost înregistrat. La fel, acesta va putea vizualiza lista integrală a copiilor înscriși, cu protejarea datelor cu caracter personal.

Șefa Secției management preșcolar, Angela Monacu, a specificat că, anual, circa opt mii de copii sînt înscriși la grădinițele din capitală. „În prezent, are loc înregistrarea copiilor născuți în anul 2014. Pînă acum s-au înscris în rînd 7570 de micuți. Anul acesta vom avem posibilitatea să primim și copii născuți în 2015, dar numai cei care la 1 septembrie vor avea deja doi ani împliniți. Unde exact vor fi locuri disponibile vom afla după ce instituțiile își vor relua complet activitatea și vor fi organizate grupele pentru anul 2017-2018”, a afirmat Monacu.

Proiectul a fost realizat prin intermediul centrului e-Guvernare. Bugetul acestuia, pentru prima etapă, este de 90 de mii de lei.

Sistemul educațional preșcolar din municipiul Chișinău include 158 de grădinițe, 130 în capitală și 28 în suburbii. Proiectul va fi implementat doar în instituțiile preșcolare din capitală.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!