ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Theresa May va prezida prima întrunire a noului consiliu de afaceri britanic

13:40 | 19.07.2017 Categorie: Externe

Londra, 19 iul. /MOLDPRES/.Premierul britanic, Theresa May, va prezida, joi, prima întrunire a noului consiliu de afaceri britanic, în cadrul căreia se va discuta despre Brexit şi despre situaţia economiei, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Guvernul de la Londra încearcă să ofere o consultanţă mai bună pentru companiile îngrijorate în privinţa ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Theresa May va prezida mîine prima întîlnire a unui nou consiliu de afaceri, care va oferi o legătură directă cu mediul de afaceri cu privire la strategia guvernului pentru Brexit, precum şi analizarea problemelor mai complexe, cum ar fi dezvoltarea unei strategii industriale moderne şi măsuri pentru stimularea dezvoltării economiei ţării", a declarat purtătorul de cuvînt al premierului britanic.

Theresa May a fost criticată de către proprietarii marilor afaceri din Marea Britanie pentru că nu le-a atenuat preocupările legate de strategia guvernului privind Brexit, majoritatea dorind un acord tranzitoriu clar şi de durată după părăsirea Blocului comunitar, în 2019. Oamenii de afaceri consideră că o transparenţă privind Brexit îi va ajuta să ia decizii corecte privind investiţiile.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!