ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea cu privire la Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial

10:10 | 20.07.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Legea cu privire la Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, reforma prevede consolidarea responsabilităților autorităților administrației publice prin îmbunătățirea gestionării acestora și asigurarea prestării serviciilor publice de calitate.

Astfel, în urma reformei vor fi excluse funcțiile de viceministru, iar atribuțiile administrative privind activitatea ministerelor vor fi asigurate de secretarii de stat, care la necesitate vor îndeplini și interimatul funcției de ministru.

Documentul descrie funcțiile, împuternicirile, domeniile de activitate ale Guvernului și reglementează modalitatea de exercitare a interimatului funcției de prim-ministru, prim-vice-priministru, vice-priministru și ministru. Actul mai stabileşte că în urma reformării Executivului va fi exclusă funcția de vicepremier pe probleme economice. O altă modificare prevede acordarea Premierului a împuternicirii de a modifica lista ministerelor, printr-o procedură simplificată.

În documentul nu este indicat numărul ministerelor care vor activa în urma reformei şi nici a agenţiilor, însă anterior Premierul Pavel Filip a subliniat că Guvernul intenționează să activeze din vara acestui an cu nouă ministere și 50 de agenții.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)