ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane au fost reținute pentru contrabandă cu mercur

10:41 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Patru persoane au fost reținute pentru contrabandă cu mercur în sumă de circa 12 000 dolari SUA. Este vorba de doi foşti angajaţi ai Ministerului de Interne, un agent al unei companii de asigurări, precum și o persoană neangajată în cîmpul muncii, informează MOLDPRES.

Suspecții veneau din Ucraina și au fost reținuți pe teritoriul R. Moldova, după ce au traversat punctul de trecere situat în satul Clocuşna raionul Ocniţa. Aceștia aveau ascuns aproximativ un kg de substanţă otrăvitoare de Mercur în secţiunea roţii de rezervă a portbagajului automobilului de model Opel Astra.

Concomitent, oamenii legii au descins la mai multe adrese din raionul Ocniţa, efectuînd percheziţii la domiciliile şi în automobilele bănuiților. În urma descinderilor, au fost depistate şi ridicate urme ale infracţiunii, arme păstrate ilegal, precum şi bani, care ar fi fost obţinuți din activitatea criminală.

Un dosar penal pe acest caz a fost inițiat la începutul lunii iunie curent. Persoanelor reținute le-a fost înaintată învinuirea și aplicată măsura de arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la trei la 10 ani.     

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!