ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UTM va moderniza programul de studii în domeniul IT

12:17 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/.  Pînă la începutul noului an de studii, 80 de profesori ai Universităţii Tehnice a Moldovei (UTM) vor fi instruiţi pentru a asigura din 1 septembrie predarea în premieră a unor cursuri autorizate în domeniul tehnologiilor informaţionale performante, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al UTM, astfel, instituţia va oferi studenților numeroase facilități prin resursele informatice puse la dispoziție, exprimîndu-şi interesul constant pentru a susține prin metode moderne un proces educațional performant.

Universitatea Tehnică a Moldovei este una din primele instituţii superioare de învăţîmînt din R. Moldova care implementează cu succes Office 365 for Education, soluții IT moderne, avînd grijă ca profesorii, precum și studenții, să cunoască și să realizeze ultimele tendințe IT, asigurînd pregătirea profesională a tinerilor specialiști pentru sectorul real.

„Cu ajutorul Office 365, oferim studenților un nou proces de învățare în auditoriu prin experiențe de comunicare și colaborare virtuală, utilizînd e-mail personalizat, portaluri, editare și stocare online a documentelor, mesagerie instant și videoconferințe web”, se indică în comunicatul UTM.

Pe parcursul ultimilor ani, Universitatea Tehnică a Moldovei a înregistrat mai multe succese în procesul educaţional, punînd accent pe noile tehnologii informaţionale. Totodată, UTM a fost prezentă în mai multe proiecte de dezvoltare IT, atît la nivel naţional, cît şi internaţional. De asemenea, instituţia este partenerul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în diferite programe de specialitate, fiind antrenată în mai multe acţiuni de promovare IT, inclusiv în principalul eveniment din domeniu, Moldova ICT Summit.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17005643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!