ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mandatul de arest la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi a fost prelungit cu 30 de zile

15:27 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au prelungit astăzi cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi. Totodată, dosarul în care este învinuit Lucinschi a fost completat cu un nou capăt de acuzare - fals în declarații, informează MOLDPRES.

Fostul parlamentar nu a fost prezent la ședința de astăzi, avocata Corina Stratan, specificînd că acesta a fost internat în spital.

Cu referire la prelungirea mandatului de arest la domiciliu, avocata a menționat că „hotărîrea instanței este neîntemeiată, astfel că decizia magistraților va fi contestată la Curtea de Apel”.

Procurorul de caz, Eugen Rurac, a afirmat că „demersul de prelungire a arestului a fost motivat prin probe noi și că examinarea cauzei se află la etapa de finalizare, astfel că în curînd dosarul urmează să fie expediat în judecată”.

La fel, procurorul a precizat că dosarul în care este învinuit Chiril Lucinschi a fost completat cu un nou capăt de acuzare - fals în declarații manifestat prin neincluderea în declarațiile sale cu privire la avere și interese personale a calității de beneficiar financiar al veniturilor obținute de la două companii, ce figurează în schema de spălare a banilor. „Este vorba despre două episoade: cinci milioane de lei și 440 de mii dolari SUA. Totuși, fostul deputat nu dorește să facă declarații pe marginea acuzării aduse”, a spus Rurac.

Chiril Lucinschi a fost reţinut de ofiţerii CNA la 25 mai curent și împreună cu trei reprezentanţi ai unui agent economic sînt bănuiţi de spălare de bani. 

Potrivit CNA, fostul deputat, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency, împreună cu persoane interpuse ar fi comis spălare de bani în mai multe episoade. Dacă va fi găsit vinovat, fostul legislator şi cei trei complici ai săi riscă pînă la 10 ani de închisoare. Ex-deputatul pledează în continuare nevinovat.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17005650

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!