ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a votat o nouă lege a bibliotecilor

16:02 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Deputaţii au adoptat astăzi în lectură finală o nouă lege a bibliotecilor, relatează MOLDPRES.

Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Culturii şi a fost elaborat în contextul implementării Programului legislativ de transpunere a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Potrivit autorilor, scopul noilor reglementări este de a permite populației să utilizeze în mod eficient și la capacitate maximă toate resursele bibliotecii moderne, în vederea realizării drepturilor democratice și exercitării unui rol activ în societate.

Noua lege va reglementa procedura de organizare şi funcţionare a bibliotecilor de toate tipurile, inclusiv a celor private. De asemenea, documentul prevede obligația bibliotecilor de a oferi servicii pentru persoanele cu dizabilități.

Conform noilor reglementări, bibliotecile de toate tipurile vor fi incluse într-un Registru național şi vor trebui să dispună de Internet gratuit.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!