ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima dezbatere parlamentară britanică privind viitoarele relații cu UE va fi organizată pe 7 septembrie

16:43 | 20.07.2017 Categorie: Externe

Londra, 20 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul britanic va organiza la 7 septembrie prima sa dezbatere consacrată legislației cu privire la viitoarele relații cu Uniunea Europeană, a anunțat joi președinta Camerei Comunelor (camera inferioară a legislativului de la Londra), Andrea Leadsom, transmite AGERPRES și MOLDPRES citînd agenția Reuters.

Legea privind ieșirea din UE este un punct central al planului guvernului britanic de retragere a Marii Britanii din forul comunitar european în anul 2019, 'eliberînd' țara insulară de peste 40 de ani de legislație europeană și abrogînd tratatul din 1972 prin care Marea Britanie a devenit membră a Comunității Economice Europene, devenită ulterior Uniunea Europeană.

Legislația respectivă a fost publicată anterior în cursul acestei luni, dar membrii parlamentului britanic nu au avut pînă acum ocazia de a o dezbate.

Leadsom a adăugat că legislația va fi dezbătută în a doua lectură în parlamentul de la Londra la datele de 7 și 11 septembrie.

La dezbaterea în a doua lectură, parlamentarii britanici vor trebui să se pună de acord asupra principiului legislației. Într-un stadiu ulterior, ei vor avea ocazia de a prezenta amendamente, fie prin propunerea de schimbări, fie prin adăugarea unor noi clauze.

Trecerea acestei legi prin forul legislativ britanic s-ar putea dovedi decisivă pentru guvernul condus de premierul Theresa May, care a pierdut majoritatea parlamentară în urma alegerilor desfășurate la începutul lunii iunie.

(Editor L. Alcază)

img17005657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!