ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane vor compărea pe banca acuzaților pentru escrocherii imobiliare

16:51 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Trei persoane vor fi judecate pentru delapidare de fonduri, escrocherie și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Bănuiții sînt suspectați că ar fi primit peste 14 milioane de lei, de la mai multe familii, sub pretextul construcției de locuințe în complexul „Palmieri și Stele” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, cele trei persoane sînt administratorii și fondatorii SRL „Galsam Service”. Astfel, mai multe familii au investit în complexul locativ în perioada anilor 2009-2015, iar darea în exploatare a celor două blocuri urma să aibă loc încă în anul 2013. Sumele investite de cetățeni variază între 20 și 50 de mii de euro, în funcție de suprafața apartamentului. Unele apartamente erau vîndute chiar dacă erau deja în gaj la instituțiile financiare pentru obținerea unor credite. Ca urmare, aproximativ 400 de persoane au rămas fără locuințele promise.

Suspecții au fost reţinuţi în luna martie curent. În prezent, aceștia se află în arest preventiv.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă de la opt pînă la 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!