ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii din R. Moldova au obținut două medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

17:47 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a comunicat astăzi că medalia de argint a fost obținută de Chiril Solovei, elev în clasa a XI-a la liceul teoretic „Orizont” din mun. Chişinău, iar medalia de bronz i-a revenit lui Dumitru Mitcov, elev în clasa a XII-a la liceul teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Bălți.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și doi profesori. Olimpicii au fost pregătiţi atît de către profesorii din licee, cît şi de echipa de profesori de la Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică a Universității de Stat din Moldova.

Concursul s-a desfășurat în perioada 6-15 iulie, în Thailanda. La olimpiadă au participat circa 300 de elevi din peste 70 de țări ale lumii.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17005665

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!