ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a numit-o pe Tamara Andrușca în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi

16:38 | 21.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a numit-o astăzi pe Tamara Andrușca în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, informează MOLDPRES.

Tamara Andrușca a fost desemnată în acest post la propunerea președintelui Curții de Conturi, Veaceslav Untilă.

Noul vicepreședinte al instituției are 51 de ani și este doctorandă în Economie. Anterior aceasta a ocupat funcții de conducere la mai multe întreprinderi private și de stat. Din anul 2013, Tamara Andrușca activează în calitate de membru al Curții de Conturi.

Tot astăzi, Parlamentul l-a numit pe Viorel Moșneaga în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, pe un mandat de șapte ani. La fel, Irina Gutnic a fost numită în funcția de director general adjunct al aceleiași instituții.

De asemenea, Eugenia Eni, Angela Nani, Petru Oprea, Alexandru Ciuș și Iacob Plămădeală au fost numiți, pe un termen de șapte ani, în funcția de consilieri pentru soluționarea contestațiilor ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005691

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!