ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Departamentul de Stat al SUA va interzice americanilor călătoriile în Coreea de Nord

09:48 | 22.07.2017 Categorie: Externe

Washington, 22 iul. /MOLDPRES/. Statele Unite vor interzice cetățenilor americani călătoriile în Coreea de Nord, a anunțat vineri Departamentul de Stat de la Washington, informează AGERPRES și MOLDPRES.

Decizia va intra în vigoare în august și este motivată de "riscul serios de arestare și detenție pe termen lung, conform sistemului de aplicare a legilor din Coreea de Nord", a declarat purtătoarea de cuvînt a diplomației americane, Heather Nauert, citată de Reuters.

Departamentul de Stat intenționează să publice săptămîna viitoare un anunț privind interdicția în Registrul Federal, iar măsura va intra în vigoare după 30 de zile de la publicare. Începînd din acel moment, pașapoartele americane nu vor mai putea fi utilizate pentru intrarea în Coreea de Nord sau tranzitul prin această țară, iar americanii care doresc să meargă acolo vor avea nevoie de pașapoarte cu validare specială.

Declarația purtătoarei de cuvînt a fost făcută la cîteva ore după ce două agenții de turism au dezvăluit intenția Departamentului de Stat.

Cazul recent al studentului american Otto Warmbier, repatriat în iunie în stare gravă după un an de închisoare în Coreea de Nord și decedat la scurt timp după aceea, nu este singular. În Coreea de Nord au mai fost închiși doi savanți americani de origine coreeană, un misionar din SUA, un pastor din Canada, trei misionari sud-coreeni, iar Japonia susține că regimul nord-coreean a reținut împotriva voinței lor zeci de cetățeni niponi.

(Editor L. Alcază)

img17005702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!