ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aviația militară siriană a atacat poziții ale grupării Statul Islamic, la est de orașul Raqqa

11:26 | 22.07.2017 Categorie: Externe

Damasc, 22 iul. /MOLDPRES/. Avioane militare siriene au efectuat sîmbătă bombardamente asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la est de Raqqa (nordul Siriei), într-o zonă apropiată de cea în care operează forțele kurde susținute de SUA, transmite AGERPRES și MOLDPRES citînd Reuters.

Atacurile din orașul Maadan și satul Bir al-Sabkhawi, situate în apropierea limitei administrative cu provincia Deir Ezzor (estul Siriei), au 'distrus mai multe baze și vehicule' aparținînd grupării jihadiste.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra) a anunțat că este vorba despre prima operațiune de acest fel lansată de armata siriană în zona respectivă în ultimele săptămîni.

Armata siriană a recuperat deja părți importante de teritoriu în zona rurală a provinciei Raqqa.

Loviturile aeriene lansate sîmbătă au fost efectuate în apropiere de zona unde operează Forțele Democratice Siriene (SDF), o alianță a luptătorilor kurzi susținută de SUA.

SDF a acuzat armata siriană că în luna iunie i-a bombardat pozițiile, într-unul din incidentele care au sporit tensiunile între SUA, pe de o parte, și Rusia și Siria, pe de altă parte.

(Editor L. Alcază)

img17005707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!