ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bilanțul atentatului antișiit într-un cartier din Kabul a crescut la 24 de morți și 42 de răniți

10:10 | 24.07.2017 Categorie: Externe

Kabul, 24 iul. /MOLDPRES/. Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața, iar 42 au fost rănite în explozia unui vehicul capcană într-un cartier din vestul capitalei afgane Kabul, luni dimineață, în apropierea reședinței unui responsabil al minorității șiite hazare, potrivit unui nou bilanț anunțat de Ministerul de Interne afgan, citat de France Presse, AGERPRES şi MOLDPRES.

Atacul intervine la un an după primul atentat împotriva acestei minorități comis de gruparea jihadistă Statul Islamic în centrul capitalei afgane, notează agenția de presă franceză.

"24 de persoane au decedat și 42 au fost rănite în atentatul din această dimineață din Kabul. O mașină capcană a fost propulsată într-un autobuz ce transporta angajați ai Ministerului Minelor", a indicat pentru AFP Najib Danish, purtător de cuvînt al Ministerului de Interne afgan.

Același bilanț al morților este consemnat și de agenția DPA, potrivit căreia explozia s-a produs în apropierea reședinței lui Mohammad Mohaqiq, unul dintre vicepremierii guvernului condus de premierul Abdullah Abdullah.

Citîndu-l pe purtătorul de cuvînt menționat, DPA relatează că trei mașini și 15 buticuri au fost distruse în urma deflagrației.

Atacul a fost revendicat de talibani, anunță DPA. O declarație semnată de Zabihullah Mujahid, purtător de cuvînt al talibanilor, și trimisă prin aplicația Telegram, anunță că atacurile au vizat două autobuze aparținînd Directoratului Național Afgan al Securității (NDS), agenția de spionaj a țării, și susține că au fost ucise 37 de persoane.

Un responsabil al Ministerului de Interne a declarat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, că agenți de pază și civili și-au pierdut viața în explozia survenită înainte de 07:00, ora locală (02:30 GMT).
Atacul a vizat, se pare, reședința liderului comunității hazare Mohammad Moqaqeq, deputat în parlament, a indicat purtătorul de cuvînt al acestuia Omid Maisom, citat de France Presse.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!