ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Stadionul Republican

10:11 | 24.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la Stadionul Republican din capitală, acolo unde au fost depozitate crengile strînse după ninsorile puternice din aprilie curent, informează MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Țuțu, a specificat pentru agenție că Serviciul 901 a fost alertat la ora 04.30. „La fața locului au fost îndreptate 16 autospeciale de intervenție cu un efectiv de peste 80 de persoane. Focul a fost localizat în jurul orei 7.00. Din fericire, victime nu sînt. În prezent, nu există risc de răspîndire, totodată pompierii intervin pentru lichidarea totală a focului. Conform datelor, au ars circa 40% din crengi și o suprafață de 6000 de metri pătrați. Specialiștii urmează să stabilească cauza incendiului”, a menționat Diana Țuțu.

În cadrul ședinței săptămînale de azi a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a menționat că prealabil ar fi vorba de două cauze ale izbucnirii focului. „Un motiv ar fi incendiere accidentală, prin aruncarea unui muc de țigară în zonă, iar un alt motiv ar fi incendiere intenționată”, a spus Grozavu.

La rîndul său, șeful Asociației Spații Verzi, Eliferii Haruță, a specificat că flăcările au afectat tocătorul care se afla pe stadion. „Tocătorul a fost deteriorat, întrucît focarul se afla în imediata apropiere a instalației. Au ars anumite piese. Vom stabili cu proprietarul cum putem contribui la reparația acestuia”, a menționat Haruță.

Totodată, vicepretorul sectorului Botanica, Oleg Rațoi, a atenționat că poligoanele unde au fost depozitate crengile pe teritoriul sectorului se află în apropierea caselor de locuit și a instituțiilor școlare, fapt ce provoacă riscuri majore. „Avem nevoie de suport financiar pentru a urgenta măcinarea acestor crengi și a evita producerea unui incendiu similar”, a remarcat Oleg Rațoi.

Acesta este al treilea incendiu produs la locațiile unde au fost depozitate crengile în urma intemperiei din luna aprilie curent. Masele lemnoase afectate au fost stocate în șapte locații din Chișinău.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17005723

img17005723

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!