ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a semnat decretele de demitere a doi miniștri

10:11 | 25.07.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi decretele de demitere a ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, și a ministrului Tineretului și Sportului, Victor Zubcu. Un demers în acest sens a fost înaintat de către Premierul Pavel Filip, în cadrul implementării reformei Guvernului, informează MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de Președintele țării într-o postare pe rețelele de socializare. „Am semnat decretele de demitere a doi miniștri. Cum am menționat de mai multe ori, susțin reducerea aparatului administrativ, a numărului de ministere și pledez pentru eficacitatea acestora - calitativă, și nu numerică”, a specificat Igor Dodon.

În conformitate cu reforma Guvernului, Ministerul Sănătății a fost comasat cu Ministerul Muncii, care va fi condus de actualul ministru Stela Grigoraș. Totodată, Ministerul Tineretului și Sportului va face parte din Ministerul Educației, Culturii  și Cercetării, care va fi condus de actualul ministru al Culturii, Monica Babuc.

La 7 iulie, Parlamentul a votat, în lectură finală, Legea cu privire la Guvern. Noua structură a Executivului include nouă ministere: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Reforma urmează a fi implementată timp de trei luni.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)