ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi luptători moldoveni au cucerit medalii la Europenele de cadeți

09:39 | 26.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Luptătorii  moldoveni de stil liber Ion Diacon (69 kg) și Maxim Bostan (42 kg) au urcat ieri pe podiumul de premiere la Campionatul European de cadeți, care se desfășoară la Sarajevo (Bosnia-Herțegovina), relatează MOLDPRES.

Ion Diacon a cucerit medalia de argint după ce a repurtat trei victorii cu același scor categoric 10-0 și a condus în finala disputată cu David Cheldiev din Federația Rusă. El, însă, a fost egalat în finalul partidei, care s-a încheiat cu scorul 4-4. Conform regulamentului, luptătorul care întreprinde ultima acțiune ofensivă apreciată de arbitri este desemnat învingător.

Maxim Bostan l-a învins în meciul pentru medalia de bronz cu scorul 8-2 pe Julien Zinser din Germania. Coechipierul Ghenadie Diuvenji (46 kg) a ratat podiumul de premiere în ultimul meci disputat cu Magomed Abdurkhmanov din Federația Rusă și s-a clasat pe locul cinci.

Campionatul continuă cu turneele rezervate luptelor greco-romane și feminine. Competiția se va încheia pe 30 iulie.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, care activează în prezent la Liceul Republican Internat cu Profil Sportiv.  

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17005763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!